Research Buddy

      No Comments on Research Buddy

One of those things….

Ik zei het al eerder, het is nog niet perfect maar al doende leer je.

Van de week was ik aan het schrijven over wat ik voor ogen heb als ondernemer. Mijn huidige aanbod bestaat uit de Buddy Walks en de Online Buddy Week.

En dan, al schrijvende, hoor ik zo’n stemmetje in mijn hoofd ‘Buddy….hmm..Buddy…daar is iets mee, maar wat is daar mee, iets klopt nog niet, iets is nog niet compleet’. En zo praatte dat stemmetje tegen me en ik maar luisteren en proberen te begrijpen wat er dan niet klopt. En ja *floep*  daar schoot het me te binnen. Het was voor mijn gevoel nog niet volledig…nog niet specifiek genoeg, nog niet concreet genoeg.

“Research Buddy”

Dat is het!

Dat klopt wel.

Dat zegt heel concreet waar ik op doel als ik het over een ‘Buddy’ heb.

Niet zomaar een ‘klets maar raak, gezellige borrelavond of theekransjes Buddy’.

Nee, een Buddy die begrijpt wat onderzoek doen is, die begrijpt waar je doorheen gaan, zowel de diepe dalen als de toppen. Die met je meedenkt, die soms even met je mee klaagt, die samen met je de successen viert, die je uit je writersblock haalt door samen de schouders eronder te zetten. Ieder haar eigen onderzoek, maar wel stapjes vooruitnemen, al was het maar één fenomenale zin op een dag.

En toen bedacht ik me ook, dit overkomt mij nou ook tijdens het schrijven van mijn onderzoek. Je weet heel goed, ergens, dat iets niet klopt, dat er ergens nog iets rammelt in je tekst. Maar wat is dat nou? Je kunt er maar geen vinger op leggen. Je blijft erover struikelen, het blijft knagen. En dan – ineens –  terwijl je het niet verwacht, bv op de fiets, onder de douche, in gesprek met een collega valt het kwartje! En dan denk je…och was het zo simpel? Moest ik daar nu zo moeilijk over doen?

Ja, soms is de oplossing enorm simpel, maar het denkproces ervoor kost tijd. En dat is ok. Dat hoort erbij. En zonder dat denkproces was je nooit op dat ene verhelderende woord gekomen!

Herken jij dat ook?

Susan

P.S. Nu heb ik uiteraard inmiddels ‘Research Buddy’ in al mijn geschreven teksten toegevoegd.