Hakken, springen, politie!

      No Comments on Hakken, springen, politie!

Er wordt hier thuis gehakt, gesprongen, luchtig gedaan, gezongen, langer gemaakt, de politie komt langs en nog veel meer…. Op een thuis stationnetje… Simultaan lesgeven op 4 niveaus in de basisschoolleeftijd is een hele flinke uitdaging. Onderwijzer zijn is niet voor niets een vak apart. We zijn ons razendsnel aan het inlezen en meebewegen in hak-, lucht-, zing-, politie-woorden, dictees… Read more »

Rottende wilde dieren en rivieren van maden…

      No Comments on Rottende wilde dieren en rivieren van maden…

Niet de meest smakelijke post…. Maar een grote verscheidenheid aan dode dieren is wel iets wat we meer en meer in het nieuws zien. Niet alleen in Australië, maar ook na de vulkaanuitbarsting op de Filipijnen . Misschien allemaal een ver van onze bed show, maar de consequenties van dit soort grote rampen hoort ons wel aan het denken te… Read more »

Tegenpolen

      No Comments on Tegenpolen

Australië Iedereen weet welke ramp zich daar afspeelt voor mens, dier en natuur in brede zin. Mensen worden getroffen door de vuurzee en miljoenen dieren sterven in de vlammen. Vuur is de gemeenschappelijke vijand. Maar dan… Elders in Australië is het plan opgevat om ca. 10.000 kamelen dood te schieten. Kamelen die te dicht bij mensen komen. Wellicht ook een… Read more »

Geen tijd te verspillen!

      No Comments on Geen tijd te verspillen!

We moeten met elkaar in gesprek, en wel nu! Zo begon – ongeveer dan hè – de ‘Dierendialoog 2019: stadsdier of natuurmens?!’ , georganiseerd door CenSAS. Het was de tweede dierendialoog die georganiseerd werd. Dit jaar was ik procesbegeleider bij de groep over muskusratten. In andere groepen werd er gesproken over ratten, over zeehonden, mollen, sportvissen, egels dassen, dieren en… Read more »

Loslopend wild in een treincoupé

      No Comments on Loslopend wild in een treincoupé

Wat was het een feestje in de rijtuigenloods tijdens het DierenBeschermingsfestival afgelopen vrijdag 8 november. Samen met nog zeker 650 andere mensen was daar van alles te doen: van workshops jongleren, nagels laten lakken, gekke foto’s met dierenkoppen maken tot het volgen van wat meer inhoudelijke workshops die je aan het denken ging zetten. Zo mocht ik zelf ook twee… Read more »

Met een – wild – dier op de foto

      No Comments on Met een – wild – dier op de foto

Of toch maar niet? Vandaag, op wereld dierendag, mag dit onderwerp ook even in de schijnwerpers staan. Want…wilde dieren zijn namelijk géén tamme dieren. En nog een stap verder, wilde dieren zijn ook geen mensen. Al zijn er zeker de nodige overeenkomsten te vinden, net zoals verschillen. Wilde dieren moet je niet als mensen behandelen en benaderen. Zo is het… Read more »

Een jaar geleden…/A year ago…

      No Comments on Een jaar geleden…/A year ago…

For English see below.. Een jaar geleden… Op 21 september 2018 stond ik in de aula mijn proefschrift “Rethinking Wildlife Management: Living With Wild Animals” te verdedigen. Wat een bijzondere ervaring om dat te doen: vol adrenaline, vol spanning of ik de vragen wel zou snappen, laat staan een antwoord te geven waar de opponenten tevreden mee zouden zijn. En… Read more »

Jacht maken op wild en likes

      No Comments on Jacht maken op wild en likes

De film ALFA van Imke Renee Slump en Iris Wijngaarde kwam als winnaar uit de bus tijdens het CampusDoc Internationaal Filmfestival (juni 2019). Een documentaire over het leven van een jonge jager, Koen. De ruim 20 durende documentaire is mooi vormgegeven met mooie beelden. Bij het kijken van de film moest ik terugdenken aan de film ‘Het Hut Syndicaat (of:… Read more »

Alle duiven op …

      No Comments on Alle duiven op …

…de dam station Tilburg mogen niet zitten waar ze willen zitten! Dus geen sjalalalie en sjalalala voor de Tilburgse station-duiven. Althans, niet voor die duiven die houden van een goed overzicht. Laatst stuurde de NS mij via station Tilburg vanwege werkzaamheden en vervolgens miste ik op dat station mijn aansluiting door een traag rijdende trein. Toen moest ik 30 minuten… Read more »